Bayburt’ta anlamlı buluşma: Gazi ve şehit kardeşi öğrencilerle
Bayburt’ta düzenlenen "Vatan ve Kahraman Buluşmaları" kapsamında Kıbrıs Gazisi Seyfettin Karadeniz ve şehit kardeşi Ensar Korkmaz, öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
ACİL HOST / BAYBURT, TÜRKİYE — 27 KASIM 2025
Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Vatan ve Kahraman Buluşmaları" projesi kapsamında, Kıbrıs Gazisi Seyfettin Karadeniz ve şehit yakını Ensar Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Buluşmada vatan sevgisi, fedakarlık ve milli bilinç temaları işlendi.
Proje, kahramanlık hikayelerini yaşayanların ağzından yeni nesillere aktararak tarih bilincini canlı tutmayı ve gençlerin milli manevi değerlerle donanmasını hedefliyor.
1974 Barış Harekatı’nın tanığı anlattı
Etkinliğin onur konuklarından Kıbrıs Gazisi Seyfettin Karadeniz, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşadığı tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Karadeniz, cephede karşılaşılan zorlukları, Türk askerinin dayanışma ruhunu ve vatan savunması uğruna gösterilen eşsiz fedakarlıkları samimi bir üslupla dile getirdi.
Gazi Karadeniz, anılarının yanı sıra gençlere eğitim ve vatan sevgisi konusunda önemli nasihatlerde bulunarak, "Geleceğimiz sizlere emanet" mesajı verdi.
Şehit emanetinden gençlere tavsiyeler
Programda söz alan Şehit Vedat Korkmaz’ın kardeşi Ensar Korkmaz ise ağabeyinin kahramanlık hikayesini ve vatan müdafaasındaki kararlılığını anlattı. Korkmaz, şehitlik mertebesinin önemine değinerek, öğrencilere hayata dair rehber niteliğinde tavsiyeler sundu.
Duygu dolu anların yaşandığı buluşma, öğrencilerin merak ettikleri konuları sormasıyla interaktif bir hal aldı. Gazi Karadeniz ve Ensar Korkmaz, gençlerin sorularını içtenlikle yanıtlarken, program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Kaynak: Bayburt Manşet
Tepkiniz nedir?
Beğen
0
Beğenme
0
Sevdim
0
Eğlenceli
0
Vay
0
Üzgün
0
Sinirli
0
Yorumlar (0)